Pallareses i Pallaresos estem de sort, la consulta sobiranista ha arribat!!!

Hem creat la plataforma ciutadana “Lo Pallars decideix”, amb l’objectiu de promoure l’organització de consultes sobre la independència als municipis del Pallars i oferir suport a les diferents comissions locals que es puguin crear.
El nostre objectiu serà promoure aquest acte de llibertat i democràcia en les nostres terres amb la intenció de fer les consultes el dia 25 d’abril del 2010, i reunir el màxim nombre de participants independentment de quina sigui la seva opinió i opció de vot.

Per a qualsevol dubte, pregunta o el que sigui pots contactar amb nosaltres escrivint-nos
a lopallarsdecideix@gmail.com

I ara també estem al Facebook

Gràcia aprova cedir espais municipals a les entitats que organitzin consultes

El ple del districte de Gràcia va aprovar dimarts a la nit una proposició d'ERC que reclamava la cessió de locals municipals per a les entitats que vulguin dur a terme futures consultes populars. El text –que és el mateix que es va tombar en el ple de l'Ajuntament el 5 de febrer– va prosperar a Gràcia pels vots favorables de CiU. Tant Esquerra com la federació nacionalista desvinculen aquesta proposició dels referèndums sobre la independència que s'estan fent arreu. El president del districte, Ricard Martínez, d'ERC, va dir: «Quan vulguem fer una proposició vinculada a una consulta per la independència ho farem pel seu nom.»

La voluntat de la casa gran no sempre és la mateixa que es defensa als districtes. Això es va evidenciar, una vegada més, en el ple de Gràcia de dimarts, en el qual va prosperar una moció presentada per ERC que reclamava la cessió de locals municipals per a les entitats que vulguin dur a terme futures consultes populars. El text era el mateix que es va tombar en el ple de l'Ajuntament del 5 de febrer passat. Allà, els regidors d'ERC i CiU no sumen majoria. En canvi, al districte el text va prosperar gràcies als vots favorables dels sis consellers de la federació nacionalista, els dos dels republicans i l'abstenció, com a l'Ajuntament, d'ICV. La regidora de CiU adscrita a Gràcia, Francina Vila, va explicar que el seu grup ha seguit la mateixa posició tant a l'Ajuntament com al districte.

Malgrat que la proposició va prosperar a Gràcia, el consistori recordava que «no és vinculant». Tanmateix, el president del districte, Ricard Martínez, es mostrava satisfet que s'hagués aprovat. Per Martínez, aquesta proposició «obre la porta a les entitats perquè puguin celebrar consultes per a qualsevol tema local, del districte i del país». Hi afegia que la proposició «evidencia els valors de la democràcia; no parla de quina pregunta es plantejarà, sinó que dóna valor a les consultes per si mateixes».

ERC i CiU desvinculaven aquesta proposició de les consultes sobre la independència que s'estan fent arreu del país. En aquest sentit, Martínez recordava el que el portaveu d'ERC, Jordi Portabella, ja havia dit en el ple de l'Ajuntament: «Quan vulguem fer una proposició vinculada a una consulta per la independència ho farem pel seu nom.» Tot i això, ara per ara, a Barcelona ja es treballa per dur a terme la consulta sobre la independència, tot i que no hi ha data.

D'altra banda, CiU va ser l'únic grup que en el ple no va donar suport a la declaració institucional de la plaça de la Sedeta, «perquè preveu eliminar les grades de l'amfiteatre, espai que podria quedar lliure per fer un edifici», deia Vila.

Font: El Punt.cat

Posted by LoPallarsDecideix on 12:10 p. m.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada